Rólunk

A POSTEL HOSTEL az egykori impozáns postaház épületéből létrehozott modern hostel. A kényelmes és praktikus használatra tervezett szálláshelyet a kényelmi funkciók – pl. automatizált check-in rendszer – teszik még egyedibbé és újszerűbbé. 1816-ban építette Fülöp József veszprémi postamester, 1860-ig itt működött a postahivatal. Eredetileg klasszicista stílusú lehetett, többszöri átalakítások nyomán a homlokzata jelentősen megváltozott. Az épületben jelenleg hostel és étterem üzemel.

A KEDVES VENDÉGHÁZ szobái az 1795-ben épült eklektikus stílusú épület első emeletén kaptak helyet, ahol egykoron a Hermina-udvar nevű szálló működött, akkor és most is a Balatonra néző teraszt a vendégházban megszállók élvezhetik. Az államosítás után, 1957-ben már Kedves Cukrászda a neve, ahol táncolni is lehetett.A mai egyemeletes épület utcára nyíló földszinti részét 19. század elején átépítették klasszicista stílusban, főbejárati kapukerete és a Kedves Cukrászda csehsüveg boltozata őrzi még régi formáját.

Jelenleg az épületben továbbra is Kedves Cukrászda és Kávéház működik, szomszédságában található a Kredenc Borbisztró.

A BLAHA ROOMS fiatalos szálláshelyünk a KEDVES VENDÉGHÁZ legfelső szintjén, a tetőtérben került kialakításra. A szobákat az épület tornyos lépcsőházából lehet megközelíteni. Fiatalos, lendületes párok kedvelik ezt a szálláshelyünket.

A gyönyörű táj, a természet és a Balaton közelsége még vonzóbbá varázsolják a műemlék épületekben kialakított szálláshelyeket. Könnyű szinte azonnal beleszeretni a postaház és a Kedves épületébe, Balatonfüred belvárosának izgalmas, a reformkort idéző, egyszerre elegáns, bohókás és romantikus hangulatába.

Nyáron a városközpont pezsgő világa a szállástól néhány lépésre elevenedik meg, élőzenés estekkel és változatos programokkal.

Szálláshelyünk a nyári főszezon mellett a tavaszi és őszi időszakban is várja vendégeit, igény esetén a téli időszakra is megnyit.

AZ UTCÁNK TÖRTÉNETE BŐVEBBEN

Balatonfüredi és környékbeli programokról itt tájékozódhat;

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-balatonfuredi-esemenynaptar.html

https://welovebalaton.hu/programok